Силами Нацполіціі і транспортної інспекції буде проведено контроль всіх перевізників.

Починається він з 21 липня і в разі, якщо ліцензія на комерційне перевезення пасажирів відсутня, транспортний засіб буде конфісковано.

Про це повідомив голова Мінінфраструктури Володимир Омелян за підсумками нарад з Міністерством внутрішніх справ, Нацполіцієй, Мінекономрозвитку, Укртрансбезопасностью і представниками асоціацій автобусних перевізників.

"Якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного в пасажирський - перевізник позбавляється ліцензії і платить 17 тис. грн штрафу", - зазначив глава МІУ.

Також Омелян додав, що з легальними перевізниками досягнута домовленість про те, що з 1 серпня буде впроваджений електронний кабінет перевізника, до якого буде мати доступ сама компанія, трансінспекція і Нацполіція і в якому буде реєструватися вся інформація про перевізника, його ліцензіях, маршрутах, штрафних балах і т.д.

"З 1 січня 2019 року введемо gps tracker, електронний квиток і тахограф або його аналог. Готуємо пропозиції державного сприяння щодо оновлення парку автобусів", - додав міністр.

Він підкреслив, що зі сторони голови уряду Володимира Гройсмана відомство має "повну підтримку".