Поліція попередньо визначилася з винуватцем ((http://www.rivne1.tv/news/92789)(страшного ДТП у Житомирському районі)), в результаті якого загинули 10 осіб.

За попередніми даними начальника поліції Житомирської області В'ячеслав Печененко, в аварії винен водій мікроавтобуса.

ДТП сталася вранці, близько 10.30 в Житомирському районі біля села Глибочиця. На трасі Київ - Чоп маршрутка, що слідувала зі столиці в Нововолинськ, зіткнулася з фурою.

«Я можу сказати, що вина водія маршрутки повністю, тому що гальмівного шляху не було. Причини, які до цього призвели, ми зараз будемо встановлювати. Це може бути і відволікання водія, і те що йому стало погано», - заявив Печененко.

«Там сучасна дорога на чотири смуги в обидва боки. Маршрутка і вантажівка рухалися в крайній лівій смузі. Тахометр зафіксував невелику швидкість вантажівки. Причина - людський фактор: водій маршрутки не вибрав безпечну швидкість і не впорався керуванням », - розповіла журналістам начальник відділу комунікації поліції Житомирщини Алла Ващенко.

У свою чергу, водій фури розповів журналістам, що слідував з Харкова в Тернопіль. Виїхавши з АЗС в Житомирському районі, фура рухалася в своїй смузі і ще не встигла набрати швидкість, коли в неї ззаду врізався пасажирський мікроавтобус.

Передня частина мікроавтобуса була повністю зім'ята. Загиблі пасажири - переважно ті, хто сиділи на передній частині салону. У фури при цьому лише злегка були деформовані двері.

З 19 пасажирів маршрутки дев'ять загинули. Також від отриманих травм помер водій - 44-річний житель Хмельницької області. Як раніше повідомляв телеканал «Рівне 1», маршрутка була зареєстрована у Рівне нській області.

Очевидці заявили, що першою жертвою стала дівчинка: вона випала з салону ще до того, як транспортний засіб став гальмувати.

Також смертельні травми в ДТП отримали громадянин Грузії, 1962 року народження., Житель Новоград-Волинського району, 2004 року народження, мешканка Києва (уродженка Рівне нщини), 1958 р.н.. Особи інших жертв ДТП встановлюються.

Аварія стала найкривавішою подією в області за останні десять років. Останній раз подібний випадок був у 2008 році: тоді в масштабному ДТП загинули 13 осіб.

У зв'язку із трагічною загибеллю людей внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 21 липня буде оголошено днем жалоби.

У день жалоби на всій території Рівне нської області буде припущений Державний Прапор України на будинках і спорудах органів виконавчої влади, державних підприємств, установ, організацій.

В цей день пропонують не проводити заходи розважального типу.

Щодо водія, то стало відомо, що чоловік не мав прав на перевезення людей, а маршрутку він "позичив" у своїх друзів. Також відомо, що напередодні він рушив на Київ і вже звідти повертався з людьми.

"Перевезення взагалі  нелегальне, ніяких дозвільних документів не було, і взагалі  у того водія навіть не було посвідчення категорії D, він  не мав права керувати автобусом", - розповів заступник начальника управління Державної служби "Укртрансбезпека" Іван Герега.

ДО ТЕМИ: На міжнародній трасі Київ-Чоп в ДТП загинуло 10 пасажирів [ФОТО]
Страшна ДТП на Житомирщині: маршрутка мала рівненську реєстрацію
ДТП на Житомирщині: президент доручив надати допомогу постраждалим [ФОТО]