Сьогодні, 20 липня, близько тридцяти учасників акції на захист тварин (*«Україна - не шкуродерня»*), зібравшись під стінами міської ради Рівного, закликали до більш суворого покарання для тих, хто до знущається на тваринами.

Про це повідомила на своїй сторінці у фейсбук правозахисниця Алла Лосік.

Люди тримали плакати "Нас убив Миколаїв", "Ми проти вбивства безпритульних тварин", "Україна - не живодерня", "У Миколаєві знищують безпритульних тварин", "Ми з вами однієї крові".

До мітингу приєднались і чотирилапа красуня, німецька вівчарка - Юта.

Одночасно такі мітинги проходять у 20 містах, в тому числі Києві, Одесі, Львові, Дніпрі, Івано-Франківську. Акцію організували проти жорстокого поводження з тваринами, яке продовжується, попри те, що був ухвалений закон, який посилює покарання за жорстке поводження з тваринами.

Нещодавно у Миколаєві комунальне підприємства "Центр захисту тварин" застосувало такий засіб регулювання чисельності безпритульних собак, як евтаназія. Відповідна комісія прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби. Це збурило громадськість.

pic