Правоохоронці викрили 35-річного мешканця Здолбунова, який 9 червня неправдиво повідомив до поліції про замінування приміщення депо.

Зловмисник вже перебуває за ґратами, де відбуває покарання за крадіжки.

Близько 12 години до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування «Локомотивного депо міста Здолбунів». На місце події відразу виїхали слідчо-оперативна група, працівники вибухотехнічного відділу, кінологи, рятувальники та медики. Задля безпеки громадян евакуювали близько 25 чоловік. Після ретельної перевірки об'єкта жодних підозрілих та небезпечних предметів не виявили.

«У ході проведення розшукових заходів, працівники Здолбунівського відділення поліції встановили, що до злочину може бути причетний 35-річний уродженець Здолбунова, — зазначив т.в.о. начальника ГУНП в Рівне нській області Олександр Панасюк. — Чоловіка у 2016 році засудили за крадіжки до 5 років та 6 місяців позбавлення волі. Зловмисник відбуває покарання у виправній колонії на Волині. За сприяння адміністрації виправної колонії поліцейським вдалося провести необхідні слідчі дії та задокументувати злочинні дії в’язня, які він здійснив з хуліганських мотивів».

Здолбунівські слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України України, за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху. Санкція статті передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від двох до шести років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.