В Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки робіт «Аеропорт» за мотивами фотографій Сергія Лойка та відеоматеріалів, знятих бійцями та на основі їх розповідей.

Перед початком художньої презентації відвідувачі музею переглянули фільм «Про героїчних захисників донецького аеропорту».

Директор музею Олександр Булига відрекомендував присутнім учасникам боїв за донецький аеропорт, мистецтвознавцям, волонтерам та журналістам молодого художника, студента Львівської національної академії мистецтв, учасника багатьох всеукраїнських пленерів, конкурсів та благодійних проектів Олега Дробоцького.

На виставці представлено 25 картин із зображенням подій, які відбувалися в донецькому аеропорту в січні 2015 року. Роботи виконані олійними фарбами на полотні, переважно бавовні. Автор пише картини переважно двома фарбами, в чорно-білому тоні. Одна із найулюбленіших робіт автора - «Блакитне небо», як символ миру й закінчення війни.

Виставка вразила всіх. За словами «кіборга» Андрія Ліснічука, картини переймають дух. На відміну від фотографій, які він не один раз бачив, картини більш насичені та яскравіше передають емоції.

«Мета автора - показати війну, серйозність ситуації, привернути увагу людей на те, що збройне протистояння триває, досягнута. Адже саме такий в спосіб можна передати присутнім емоції кожного з бійців там. Тут і радість, і страх, і хвилювання», - певен лейтенант Збройних Сил України в запасі.

В свою чергу, начальник управління інфраструктури та промисловості Рівне нської ОДА, старший сержант в запасі Федір Мисюра подякував організаторам виставки та майстру.

«Хлопці стояли на смерть і ніяк інакше. Зворушливо, що на одній із картин я побачив саме той стіл, на якому Герой України посмертно Ігор Зінич з позивним «Псих» рятував життя поранених побратимів. Картини – це нагадування всім нам, що якщо є один чи два відсотки за життя – за нього треба боротися!» - наголосив учасник подій в донецькому аеропорті.

Наприкінці презентації патріотичними піснями про воїнів та їх майбутню перемогу на сході України заспівала відома рівненська співачка Христина Панасюк.

Серія «Аеропорт» створена за два роки. Час, за який автор пише картини, різний. Залежно від композиції та наявності облич, на які потрібно більше зусиль від декількох днів до місяців.

Виставку під назвою «Аеропорт» вже побачили мешканці Івано-Франківська та Львова. З картинами автора в Рівному можна ознайомитися до 12 серпня. Планується, що пізніше автор представить свої роботи в Луцьку, Запоріжжі і інших містах України.

За повідомленням офіцера прес-служби МОУ в Рівне нській області підполковника Віктора Шубца