На тижні Клеванська ОТГ, в рамках виконання Договору про міжрегіональне співробітництво між Рівненської областю та Вармінсько-Мазурським воєводством, приймає на теренах Рівненського району польську делегацію, яка завітала з гміни Видміни.

Вчора, 12 липня, за участі першого заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка відбулася зустріч з представниками цієї делегації на чолі з Головою Муніципалітету Радославом Крулем.

«Клеванська ОТГ є доволі молодою громадою, але має амбітні плани, і деякі з них вона вже втілила у життя», - сказав Сергій Свисталюк.

Він також зазначив, що смт. Клевань має історичний аспект, який пов’язаний з Польщею – відомий литовсько-руський і польський рід князів Чарторийських, який починаючи з XVII століття зробив чимало для розвитку цього містечка.

Крім того, перший заступник голови обласної ради наголосив, що Клеванська ОТГ має велику кількість промислових підприємств, що є суттєвим виключенням для нашої області та перевагою для співробітництва.

«Ваша туристична родзинка «Тунель кохання» приваблює багато туристів, особливо з азіатських країн, і в цьому ми вам заздримо, - сказав війт гміни Видміни. - Також, що вражає – це те, з якою ви турботою ставитеся до розвитку дошкільних навчальних закладів, шкіл та їх утримання. Я переконаний, що освіта дітей та їхній розвиток – це та галузь, куди потрібно вкладати якнайбільше. Ми дуже задоволені нашою співпрацею, і впевнений, що за декілька років той потенціал співробітництва, який є на сьогодні, значно зросте», - поділився своїми враженнями про поїздку Радослав Круль.

В ході спілкування сторони обговорили усі можливості співпраці для сприяння розвитку місцевого самоврядування на міжнародній арені.

pic



pic