У 2018 році п'ятниця 13 випадає 2 рази на рік. Одна вже минула у квітні місяці, інша - сьогодні, 13 липня.

В нашій країні немає ніякого історичного підгрунтя для побоювання п'ятниці, 13-го. Ця фобія більш популярна у Західній Європі та США, але завдяки кінематографу та літературі дісталася і до нас.

Найімовірнішою версією походження "нещасливого дня" можна вважати загальне поєднання забобонів щодо числа "13" (чортової дюжини) та п'ятого дня тижня у багатьох культурах. П'ятниця вважається нещасливим днем зокрема тому що, тоді був розп'ятий Ісус Христос. Крім того, за версією деяких дослідників це відбулось саме 13 числа. До того ж, саме у п'ятницю вночі за релігійними віруваннями, перед єврейським суботнім шабатом ніби активізувалися темні сили і починався сатанинський шабаш.

Також існує міська легенда про те, що містичний орден тамплієрів було знищено саме у "чорну" п’ятницю, 13-те. В західних країнах настільки побоюються цієї цифри, що подекуди навіть не роблять тринадцятого поверху в будинках — після 12-го одразу йде 14-й.

Всі ці частини великого пазлу складаються докупи і утворюють підґрунтя для усіляких спекуляцій та забобонів щодо п’ятниці, 13-го.

У будь-якому випадку, ключовим залишається питання віри. Якщо ви вірите в усе це, то краще у п'ятницю, 13-те, залиштеся вдома.

Що ж робити, щоб пережити цей день із найменшими втратами?

1. Будьте уважні за кермом, адже саме у цей день збільшується кількість ДТП. Згідно зі статистикою, у Великій Британії їхня кількість у "нещасливу" п'ятницю збільшується фактично вдвічі. Якщо це можливо, краще утримайтеся від подорожей.

2. Не нервуйтеся. Зайвий стрес тільки "притягне" невдачі та проблеми. Думайте про позитив, уникайте поганих думок, не накручуйте себе.

3. Уникайте розмов із вашими заздрісниками, адже, не виключено, що звичайнісінька розмова через кипіння нервів цього дня може перетворитися на цілу бурю пристрасті та скандалів.

4. Не позичайте самі та не давайте в борг цього дня. З погляду езотерики вважається, що гроші можуть переносити чимало енергії, зокрема негативної, тому краще уримайтеся від маніпуляцій з ними.

А найголовніше — якщо ви не вірите в забобони, то робіть це й далі. Просто насолоджуйтеся чудовим літнім днем перед вихідними, попри усілякі п'ятниці.