Сьогодні, 12 липня, відбулось засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Під час засідання було заслухано доповідь про стан надання медичної допомоги ветеранам війни.

Начальник управління здоров'я Іськів Віктор розповів, що проблем з наданням допомоги ветеранам війни - немає. Робота з ветеранами ведеться і на думку начальника управління - досить задовільно.

"Станом на 1 липня 2018 року на диспансерному обліку у нас перебувало 5519 ветеранів війни. До ветеранів війни відносяться: інваліди війни, учасники бойових дій, учасники війни і особи прирівняні по пільгах (реабілітовані, воїни УПА та політв'язні). З цієї загальної кількості - ветеранів АТО у нас 573 чоловіка зареєстрованих у місті Рівному. З них за 2017 рік комплексно оглянуто 82% , решті людей - частково. Напевно через те, що люди молоді - поки не хочуть ходити самі в лікарню обстежуватись, тобто якісь обстеження пройшли, якісь ні. У нас також є виїзні бригади, які обстежують на дому похилих людей." ,- розказав пан Іськів.

Минулого року для амбулаторного лікування використано 391 тисяча гривень.

Якщо порахувати ці кошти на людину, то у порівнянні з містами-сусідами у нас непогана ситуація. На людину на у нас розраховано - 71 гривня.У Чернівці - 46 гривень, Житомир - 92 гривні, в Луцьку - 44 гривні і найбільше у Львові - 179 гривень.

"Робота ведеться. Обстеження проводяться. Кошти у нас в закладах - передбачені." , - додав начальник управління здоров'я.

pic