((http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/2323)(Електронне звернення)) щодо облаштування пішохідних переходів оприлюднили на сайті Рівненської міської ради.

Рівнянин Куницький Василь просить міську владу облаштувати небезпечне кругове перехрестя «Костромська – Гагаріна – Льонокомбінатівська – Польова» пішохідними переходам.

Автор петиції просить зробити позначення дорожньої розмітки та встановити дорожні знаки для забезпечення дотримання правил дорожнього руху.

За його словами, на цьому перехресті дуже насичений рух транспортних засобів, так як воно знаходиться на виїзді з міста та сполучає його три великі вулиці та трасу Р05.

Не набагато менше перетинають ці вулиці в районі перехрестя і пішоходи добираючись до роботи, до дому, та гуляючи містом порушуючи правила дорожнього руху, наражаючи на небезпеку як себе, так і водіїв та пасажирів транспортних засобів, що рухаються перехрестям.

Дотримуючись правил дорожнього руху при перетині цих вулиць на перехресті пішоходам потрібно долати відповідно: вул.Льонокомбінатівська – 200 м, вул.Гагаріна – 400 м, вул.Костромська - 800 м до пішохідних переходів.

Для пішоходів це не зручно, не комфортно та не раціонально, тому вони наражаючись на небезпеку перетинають вулиці безпосередньо поблизу перехрестя.

Щоб електронну петицію розглянули вона повинна зібрати не менше як 300 підписів громадян протягом не більше 45 календарних днів з дня оприлюднення петиції. Дата завершення збору підписів цієї петиції - 26 серпня.