Американська група Тito & Tarantula існувала задовго до тріумфального виступу у клубі Titty Twister (а власне у ньому відбуваються головні події у класичному фільмі за сценарієм Квентіна Тарантіно та у фільмі Роберта Родрігеза «Відчайдух»).

З 1992 року мексиканець Тіто Ларіва та гітарист Пітер Атанасофф грали з друзями у кав’ярнях та клубах Лос-Анджелесу, а також на великих випадкових вечірках. За словам Тіто: «У якийсь момент все більше і більше людей приходило послухати нас. Після того, як ми зробили саундтрек до «Відчайдуха» та «Від Смеркання До Світанку» стало ясно, що зароджується дещо більше».
Це трапилось у 1997 році з довгоочікуваним дебютним альбомом, коли грубий і брудний «Тарантивізм» буквально звів з розуму усіх фанатів та критиків.
Згодом виявилось, що Тіто Ларіва був потрібен не тільки як актор, але й як музикант-композитор: крім двох альбомів групи, він написав саундтрек до фільмів Олівера Стоуна «U-Turn», Уїма Вендера «Готель Мільйона Доларів», Девіда Бірна «Справжні Історії», і до багатьох інших, не менш відомих.