Петицію про мораторій подала на сайт Рівненської міської ради - (*Любов Романюк.*)

"Детальний план забудови Басівкутського озера не передбачає висоток. Але вони вже є. І то вже архітектурній раді вивчати яким чином з’явилися",- пише автор петиції на своїй сторінці у соціальній мережі

Якщо схеми будівництва набудуть системного характеру, це призведе до безповоротних екологічних та культурних наслідків для озера, зеленої зони навколо озера та нашого міста в цілому. Адже будівництво ведеться навіть попри існуючий детальний план забудови, який не передбачає висоток, та проблеми із каналізацією зазначених районів.

"Басівкутське озеро брудне в потребує негайної комплексної очистки. Каналізування Щасливого і Басового кута - нагальні питання, які стоять на порядку денному. Десь там продовжує розвиватися мікрорайон Басів Схил і має бути вирішено також чимало технічних моментів. Тому, я зареєструвала петицію" , - говорить пані Романюк.

Практика запровадження мораторію на будівництво навколо міського озера вже існує в Україні та з цього року працює у Івано-Франківську. Рішенням Івано-Франківської міської ради вони вирішили запровадити мораторій на розміщення і проектування нових будівель і споруд.

"До затвердження змін генерального плану міста запровадити мораторій на розміщення і проектування нових (не розпочатих будівництвом на момент ухвалення даного рішення) будівель і споруд; реконструкцію з розширенням і надбудовою існуючих будівель і споруд на земельних ділянках біля міського озера Басів Кут" , - просить авторка петиції.

Якщо петиція набере 300 голосів, то її буде змушений розглянути міський голова Рівного Володимир Хомко. Проголосувати за неї можна на сайті Рівне нської міської ради.