З такою вимогою рівнянин (*Володимр Молчанов*) зареєстрував електонну петицію на сайті ((http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/2315)(Рівненської міської ради)).

"По місту курсує багато маршрутних автобусів, викиди з яких не відповідають ніяким нормам забруднення. Часто зустрічаються автобуси з труб яких йде відверто чорний дим. На додачу до того, що майже всі маршрути проходять вулицею Соборною, в денний час забруднення повітря викидами від автомобілів надзвичайно високе. Зрозуміло, що "маршрутки" не єдине джерело забруднення, але на них хоч якось можливо вплинути.

Пропонується посилити екологічний контроль за громадським транспортом, що курсує вулицями міста. Зобов'язати підприємства регулярно перевіряти відповідність транспортного засобу до норм викидів, а також блокувати рух транспортного засобу у разі виявлення невідповідності, з накладанням штрафних заходів на підприємство", - йдеться в петиції.

Аби петицію передали на розгляд потрібно щоб вона набрала не менше 300 підписів. Голосування триватиме на сайті Рівне нської міської ради до 13 серпня.