Вчора, 28 червня, дільничний офіцер Гощанського відділення виявив посів нарковмісних рослин у селі Вовкушів. Про це інформує кореспондент телеканалу "Рівне 1" з посиланням на відділ комунікації поліції Рівненської області.

У ході проведення операції «МАК» поліцейські виявили у дачному господарстві 54-річної рівнянки 240 росин маку. Посів знищили та окремі зразки відправили на експертизу.

Загалом з початку проведення операції поліцейські виявили 18 фактів незаконних посіві, знищили понад 3200 росин маку та конопель, чотирьом особам повідомили про підозру за статтею 310 Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин, конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин передбачена відповідальність у виді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

А вже за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин передбачено позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

pic