Знаючи, де сусідка залишає ключ від будинку, 17-річний житель одного із сіл Млинівського району, впродовж двох місяців «навідувався» у гості в її відсутність.

Загалом неповнолітній викрав із помешкання 302 долари США та 900 гривень.

Із заявою про крадіжку коштів до поліції вчора, 25 червня, звернулася 62-річна пенсіонерка, яка запідозрила у злочині свого юного сусіда. Жінка, коли відлучалася з дому, безпечно залишала ключ під підвіконням. Цим і скористався неповнолітній, який без проблем заходив до будинку і викрадав звідти гроші. Тратив їх на розваги, солодощі та напої, хоча сам цілком із благополучної сім’ї та нині щиро розкаюється у скоєному.

Відомості за фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у помешкання, слідчі Млинівського відділення поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Поліцейські звертаються до громадян подбати про елементарні заходи безпеки власного житла: в жодному разі не залишайте ключі неподалік вхідних дверей в легкодоступних місцях. Коли йдете з дому навіть на нетривалий час, зачиняйте вікна, балкони та не залишайте цінні речі на видноті.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.