З 2 липня в Україні розпочнеться вступна кампанія.

За словами міністра освіти і науки Лілії Гриневич. показники складання тестів кардинально знизились. 14 % школярів не подолали прохідний поріг. В 2018 році немає жодного випускника, який би набрав 200 балів з усіх предметів.



pic

Вчора, 25 червня, почали працювати гарячі лінії МОН та приймальня громадян щодо вступної кампанії 2018. Вони працюватимуть до 17 серпня.

Звернувшись до приймальні або на телефонну лінію, вступники можуть отримати всі роз’яснення щодо вступу до вишів, подати скаргу тощо.

Крім того, на сайті МОН створено окремий розділ Вступна кампанія 2018, де можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання, покрокові інструкції, інфографіку, документи.

Також, МОН повідомляє, що 25 та 26 червня вступники, їхні батьки та всі охочі зможуть протестувати електронні кабінети, через які відбуватиметься подання заяв до вишів.



pic

Тестування проводять, щоб перевірити роботу системи ЄДЕБО в умовах пікового навантаження та завершити її останні налаштування.

Вступники зможуть потренуватись у реєстрації кабінетів та подачі заяв. Після тестового періоду електронні кабінети будуть видалені.

Реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 2 липня і триватиме до 25 липня включно. Вступникам, які створили е-кабінети минулого року, у цьому році процедуру потрібно повторити.

Заяви будуть прийматись з 12 по 26 липня.