До початку 2019 року середня заробітна плата в Україні може зрости до 10 тисяч гривень.

Про підвищення доходу заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час звіту уряду перед депутатами Верховної Ради на засіданні комітету з питань економічної політики.

Зараз, за показниками Пенсійного фонду України, середня заробітна плата за квітень 2018 року сягає 7 434 грн. «Ми сьогодні вже маємо зниження інфляції, зростання доходів українських громадян. Реальна зарплата у перші 5 місяців (2018 року) зростала приблизно на 19%, що дає нам показники того, що в кінці року середня зарплата в Україні дорівнюватиме близько 10 тисяч гривень»,— заявив Гройсман.

Також пан Гройсман додав, що накопичені за попередні роки борги дуже заважають уряду забезпечувати стрімке економічне зростання.

«Я хочу навести такі цифри: в цьому році ми маємо витратити 130 мільярдів гривень — це 5 мільярдів доларів. Це майже бюджет сектору оборони та безпеки. За наступні 5 років ми маємо виплатити 30 мільярдів доларів», — каже Гройсман.

А от віце-прем’єр міністр України Павло Розенко повідомив, що до кінця 2018 року уряд планує підвищити мінімальну заробітну плату до 4200 грн на місяць.

За його словами, уряд підвищить розмір мінімальної зарплати непропорційно інфляції. Тобто, рівень зростання цін буде нижчим за темп зростання зарплати.

З 1 січня 2018 року мінімальна заробітна плата складає 3723 грн на місяць. Її розмір встановлює Кабінет міністрів України.