Делегація товариства «Об’єднання друзів Мочулки» (Німеччина) днями побувала на Рівненщині.

46 представників товариства з благочинною метою відвідали низку закладів та зустрілися з головою постійної комісії з питань гуманітарної політики Рівне нської обласної ради Аллою Черній.

Як розповіла співорганізатор зустрічі з української сторони Тетяна Арендарчук, представники «Товариства волинських німців» до Рівного приїздять не вперше. Упродовж семи років, окрім досліджень свого волинського походження, (до 1940-х років на територіях сучасної Рівне нщини та Волині проживали німецькі громади), іноземці активно займаються благочинністю. У рамках програми Міністерства культури Німеччини «Кожній дитині – по музичному інструменту», торік вони подарували Рівне нській дитячій музичній школі №1 ім. М.Лисенка синтезатор та 2 гітари. Цього ж року іноземці привезли юним музикантам уже 5 гітар, акордеон та інші музичні інструменти.

Благочинці не оминули увагою і комунальний заклад «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей», що в с. Олександрія. Іноземці привезли дітям спортивний інвентар, розвиваючі ігри, іграшки та солодощі.

Депутат обласної ради, голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній розповіла про плани подальшої співпраці з «Товариством волинських німців». Зокрема, домовилися про спільну історико-етнографічну роботу на базі Жобринської ЗОШ, Рівне нської обласної станції юних туристів, вихованці якої ведуть краєзнавчу робота. Також наступного року очікується приїзд делегації педагогів з Німеччини, які ділитимуться з вчителями Рівне нщини методиками викладання.