Через закриття кінотеатру “Ера” у Рівному, обурення рівнян зависокими цінами у кінопалаці “Україна” - рівнянин Валентин Дупак подав електронну петицію про відкриття ((http://www.city-adm.rv.ua/Petitions/view-petition/1293)(“Рівненського громадського кінотеатру”.))

Громадський кінотеатр передбачає роботу за рахунок самоокупності та міського бюджету (50% дотацій). Ціноутворення буде врегульоване індивідуально, в залежності від затрат на купівлю кінострічок. Очікуваним результатом від створення такого кінотеатру стане підвищення обізнаності громадян рідного міста та області із кінокультурою України та світу, що раніше їм була не доступна, у зв'язку із надвеликою вартістю.

Цільова аудиторія кінотеатру буде різностороння та охопить всі вікові категорії:

- для малечі пропонують показ вітчизняних мультфільмів;

- молодь та старших людей хочуть познайомити з українським кінематографом, який, на жаль, не можна побачити на великих екранах;

- також відвідувачі зможуть побачити “класичне” патріотичне та історичне кіно.

Якщо брати досвід європейських країн, то схожі кінотеатри успішно функціонують у Швеції та Англії. Там громадські кінотеатри відкривають на літній період та “крутять” фільми сучасного кіновиробництва. А в Саудівській Аравії такий кінотеатр функціонує довгостроково, та взагалі став першим кінотеатром в країні з 1980-го року.

Якщо рівняни хочуть, аби їх місто стало єдиним в Україні де функціонує громадський кінотеатр, то можна підписати електронну петицію на сайті. Вже зібрано 163 голоси із потрібних 300. Дата завершення збору підписів – 23 червня. Серед осіб, які підписали звернення можна побачити прізвище і нашого мера - Володимира Євгеновича Хомка.