Англійські вчені прийшли до висновку, що бронзовий відтінок шкіри допомагають отримати продукти, що містять антиоксиданти: каротиноїди, жирні кислоти, амінокислоти і т.д. У Великобританії навіть провели експеримент: цілий місяць одну групу молодих жінок тримали на дієті з фруктів, овочів, соків і інших продуктів, багатих цими речовинами, а інша група в цей час засмагала на сонці.

Після закінчення місяця було проведено опитування: чоловікам, які раніше не бачили цих жінок, були показані їх фото, і здебільшого опитаних сподобалися дівчата, які отримали золотистий відтінок засмаги за допомогою одних тільки продуктів харчування

1.Морква і морквяний сік для засмаги

На першому місці морква і морквяний сік, і про це говорять навіть фахівці - дерматокосметологи. Бета-каротин, якого в моркві багато, додає шкірі відтінок засмаги, і одночасно підтримує її пружність, так що вона менше страждає від сонця. Перед тим, як йти на пляж, треба випити склянку свіжого морквяного соку, додавши в нього трохи вершків.

pic

2.Абрикоси для засмаги

В абрикосах теж є бета-каротин, а також залізо, фосфор, вітаміни групи В і інші речовини, які прискорюють процес засмаги і захищають шкіру від сонця. Досить з'їдати близько 200 г свіжих плодів щодня.

pic

3.Помідори для посилення засмаги*

У помідорах міститься лікопін - потужний антиоксидант, а ще він сприяє виробленню пігменту, що робить нашу шкіру золотистою. У помідорах багато води, і це теж важливо для шкіри - так можна уникнути зневоднення під час засмаги.

pic

4.Баклажани для посилення засмаги

У баклажанах, виявляється, теж багато антиоксидантів і вітамінів групи В: якщо регулярно їсти ці смачні овочі, то можна надовго відсунути появу зморшок. Не треба смажити баклажани - так в них знищується все корисне, і масла вони вбирають дуже багато. Запікайте їх або варіть на пару, прямо в шкірці, а потім очищайте і розминайте зі спеціями, часником, сіллю і маслом - буде дуже смачно.

pic

5.Оливкова олія для посилення засмаги

Оливкова олія не тільки значно уповільнює старіння, але і не дає розвиватися різних пухлин, перешкоджає накопиченню в організмі холестерину і підтримує роботу серця - все це завдяки великій кількості містяться в ньому ненасичених жирних кислот.

pic

6.Цитрусові

Включайте в раціон більше цитрусових, кислих ягід, болгарського перцю, капусти, зелених листових овочів і горіхів. Корисні також хрін, перець і цибулю - регулярно і в помірних кількостях.

pic

7.Сир і риба для посилення засмаги

До складу сиру входять амінокислоти, які допомагають організму виробляти меланін, так що засмага проявляється швидше і лягає рівніше. З усіх видів риб краще вибрати лосось - в них багато поліненасичених жирних кислот Омега-3. Можна також є тунець, сардини або звичайну оселедець - тушковану, варену, запечену; яйця, субпродукти, червоне м'ясо і морепродукти.

pic

8.Соки для посилення засмаги

Особливо корисні соки цитрусових: лимона, мандарина, апельсина, грейпфрута. Починати пити їх треба за тиждень або два до того, як ви збираєтеся відправитися у відпустку - в загальному, підготуватися до прийняття сонячних ванн. Пити краще вранці, натщесерце: сік лимона розводити водою 1: 1 або 1: 2, і додавати мед - це корисно і для печінки, і для фігури.

pic

Засмагати на голодний шлунок не слід, але є перед самим походом на пляж теж не треба - до прийому сонячних ванн повинно пройти 2 години.Не забувайте про чисту воду: пити треба багато - до 1,5 л, так як шкіра при впливі сонця дуже потребує вологи.