Під час відпрацювання міста Вараш у рамках профілактичної операції «Мак», яка проводиться на території України та на Рівненщині зокрема, працівники групи реагування патрульної поліції Варашського відділу виявили місцевого мешканця, який зберігав при собі наркотичні засоби.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

По обіді п’ятого червня у дворі будинку в мікрорайоні Будівельників в поле зору поліцейських потрапив 31-річний житель Вараша, який розпивав алкоголь на лавці біля будинку. Під час складання протоколу за розпивання спиртних напоїв в заборонених законом місцях за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення поліцейські провели поверхневий огляд. У рукаві кофти, яку чоловік мав при собі, правоохоронці виявили поліетиленовий згорток із наркотичним засобом – марихуаною вагою 15 грамів. Зловмисник пояснив, що зберігав її для власних потреб.

За фактом незаконного придбання та зберігання наркотичного засобу слідчими розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України. Вилучена речовина направлена до для проведення експертизи.

У протидії незаконному обігу наркосировини рослинного походження, виявлення та знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак» триватимуть до 27 вересня.

Нагадуємо громадянам, що вирощувати снодійний мак та коноплі в Україні можуть лише підприємства, які мають відповідну на це ліцензію. За незаконний посів або вирощування снодійного маку чи конопель передбачена адміністративна або кримінальна відповідальність.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

pic