Висип, свербіж - це лише невеликий шматочок того, як сонячний дерматит может зіпсувати все приємні відчуття від літа. Сонячний дерматит або, алергія на сонце з'являється через вплив на шкіру сонячних променів. Звичайно, самі по собі сонячні промені не можуть викликати алергію, така реакція шкіри говорить про те, що в організмі щось не так.

Причиною сонячного дерматиту може бути неправильний обмін речовин, зниження імунітету, нестача вітамінів. Крім того, на реакцію шкіри на ультрафіолет може вплинути косметика, побутова хімія. Доречі, причиною сонячного дерматиту може стати надмірне відвідування солярію. Так що будьте пильні.

Як боротися з СОНЯЧНИМ ДЕРМАТИТОМ

КРЕМ З SPF

Найголовніше правило при сонячному дерматиті - користуватися засобами з СПФ. Якщо у Вас коли-небудь вже була алергія на сонце, користуйтеся сонцезахисними кремами постійно в літню пору року.



pic

Пиття

Щоб організму було простіше адаптуватися до сонця, пийте по 2 літри води в день в сонячні дні. Лікарі стверджують, що достатня кількість вологи підсилює захисні функції організму в питанні алергії.



pic

ПІДТРИМКА ПЕЧІНКИ

Сонячний дерматит, як і будь-яка інша алергія проявляється, коли печінка не справляється з навантаженням. На початку сонячного сезону пропийте спеціальні комплекси для підтримки печінки, це допоможе організму не допустити появу алергії на сонце.

МАЗІ

Якщо сонячна алергія все ж проявилася, однак в легкій формі, як правило, її усувають мазі в складі яких є преднізолон. У випадку з сонячним дерматитом не використовуйте масла і інші натуральні засоби. Це може ще більше посилити проблему.



pic

Якщо Ви відчуваєте сильний свербіж, допоможуть мазі від алергії. Їх вибір широкий і Ви можете проконсультуватися в аптеці.Звичайно, якщо сонячна алергія вже проявилася, контакт з сонцем до тих пір, поки вона пройде, потрібно максимально обмежити.При прогресі розвитку алергії, не дивлячись на превентивні заходи та першу допомогу, обов'язково зверніться до лікаря.