Кожна дівчина обов'язково задавалася питанням: яка епіляція краще - воскова або цукрова? Коли дівчата починають дізнаватися про той чи інший вид епіляції, вони звичайно запитують: що болючіше - віск або шугарінг, чим відрізняється шугарінг від воскової епіляції, що безпечніше і дає найбільш тривалий результат?

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Отож давайте розглянемо плюси і мінуси цукрової і воскової епіляції.

Плюси воскової епіліціі

1. Тривалий результат при використанні воскової епіляції (до місяця);

2. Легкість і швидкість проведення процедури навіть у домашніх умовах;

3. Воском неможливо поранити шкіру.

Мінуси:

1. Ймовірність вростання волосків;

2. Больова процедура;

3. Можлива алергія на віск, що призведе до подразнень шкіри.



pic

Плюси шугаринга

1. Натуральність. Цукрова паста для депіляції готується з води, цукру і лимонного соку, деякі ще додають в суміш вітаміни.

2. Майже не болюча процедура. При видаленні волосся цукровою пастою вона наноситься проти росту волосків, а видаляється по зростанню. Завдяки цьому волосся не ламається і болю ви практично не відчуєте. Навіть в зоні бікіні епіляція цукром проходить набагато краще, ніж воском.

3. Результат до місяця. Оскільки волоски висмикуються з коренем, ефект гладкої шкіри залишиться на кілька тижнів.

4. Простота приготування і дешевизна. Пасту з цукру легко зварити вдома за 15 хвилин, не витрачаючи ні копійки.

Мінуси:

1. Не дивлячись на те, що паста готується легко, при відсутності досвіду у деяких вона не виходить в перші кілька разів, і переварену суміш доводиться викидати.

2. Після шугаринга можуть волося може вростатись під шкіру.

3. Така депіляція забирає досить багато часу, особливо спочатку.



pic

Що болючіше епіляція воском або шугарінг?

Відповідь на це питання дана вище - воскова епіляція трохи болючіша. Крім того, коли ви наносите на шкіру віск, він відривається разом з частинками шкіри, до якої він прилипає. І якщо ви епіліруєте одну і ту ж область кілька разів поспіль, біль зростає, і потім виникає подразнення.При шугарінгу такого не буде, оскільки цукрова паста прилипає тільки до волосків, але не до шкіри. Максимум що буде - це відлущування відмерлих клітин, але сама шкіра залишиться недоторканою. У воскової епіляції і шугарінгу є й спільні риси: обидві методики працюють в тому випадку, якщо волосся видно на поверхні шкіри на 5 мм, але результат зберігається до декількох тижнів. В обох випадках можуть з'явитися врослі волосся, однак, багато хто відзначає, що після шугаринга врослого волосся менше. Це пов'язано з технікою процедури і видаленням волосся у напрямку зростання.