Сьогодні, 31 травня Рівненщину відвідала в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Під час робочої поїздки відбулася нарада з керівництвом області, міста та головними лікарями районних центрів первинної медико-санітарної допомоги. Без попередження Уляна Супрун відвідала ЦПМСД «Центральний» міста Рівного.

«У закладі гарно організували роботу. За півроку готувалися до старту кампанії «Обери свого лікаря». Визначені відповідальні особи за процес укладання декларацій. Добре, що це медсестри та адміністратори, бо ж лікар повинен бути в цей час з пацієнтом. Хорошим прикладом і для інших є наявність у кожного медика тут ноутбуку – тому він в будь-який час може поїхати до пацієнта та на місці підписати з ним декларацію», - зазначила Уляна Супрун.

Лідерами з підписання декларацій є Зарічненський, Дубровицький, Гощанський районні ЦПМСД, також місто Рівне . Тут реформою охоплено найбільший відсоток пацієнтів.

«На Рівне нщині супергарно йде підписання декларацій. Під час кампанії «Обери свого лікаря» не було жодних нарікань до МОЗ від жителів вашої області, зокрема, через відсутність прописки. А у плані медреформи область ефективно рухається вперед», - сказала в.о. Міністра МОЗ.

Так, на сьогодні, як повідомила заступник голови ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, в Рівне нській області вже підписали більше 200 тисяч декларацій, що становить 17% від кількості мешканців. В області створені належні умови для укладання з пацієнтами декларацій про надання медичних послуг з сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами.

Разом з тим, охопити більшу кількість пацієнтів, на сьогодні заважають дві причини: 9 новострених лікарських амбулаторій при ОТГ на стадії виготовлення ліцензії, частина людей працює за кордоном.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.