З національним героєм, провідником ОУН УПА Степаном Бандерою в нашому місті пов’язано немало неоднозначних подій.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Свого часу перейменування вулиці Московської на вулицю його імені відбулося з значним супротивом як багатьох тогочасних політиків, так і простих мешканців. Ще довгий час потому пам’ятні меморіальні таблички на будинках знищувалися вандалами, обливалися фарбою, зривались і т.д.

Зважаючи на такі обставини, питання встановлення пам’ятника Бандері вже давно має політичне забарвлення та є предметом маніпуляцій та спекуляцій для певних політичних сил.

16 січні 2018 року виконавчий комітет Рівне нської міської ради оголосив відкритий архітектурний конкурс на краще рішення пам’ятника Степану Бандері. Взяти участь в конкурсі запрошувалося фахівців та авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студентів архітектурних і художніх навчальних закладів.

Реєстрація учасників та збір конкурсних проектів відбулися з 1 лютого до 21 травня. Можливо по причині малого суспільного розголосу та на Конкурс подали лише сім проектних пропозицій. Не так вже й багато, зважаючи на одіозність постаті Бандери в українській історії.

Сьогодні, 31 травня, у фойє Міського будинку культури в парку ім.Т.Г.Шевченка (І поверх) відбулася презентація конкурсних проектів. Побачити конкурсні проекти можна до 7 червня 2018 року. Експонування відбувається на умовах анонімності авторів. Час роботи виставки з 10 до 18 години щодня, вхід вільний. Всі бажаючі можуть залишити свої думки та оцінки конкурсних проектів у книзі відгуків.

Оголошення підсумків конкурсу відбудеться 8 червня, час і місце будуть визначені пізніше.

pic



pic



pic

pic



pic



pic



pic



pic