Сьогодні близько 5-ї ранку, під час патрулювання на вулиці Гагаріна, інспектори патрульної поліції помітили чоловіка і жінку, пасажирів припаркованого таксі, які почали показували нецензурні жести в бік працівників поліції.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv

Поліцейські вирішили провести профілактичну бесіду з невідомими громадянами, однак жінка під час спілкування нецензурно висловлювалась на адресу правоохоронців, на зауваження не реагувала та згодом почала провокувати конфлікт, шарпати за формений одяг і нанесла інспектору тілесні ушкодження.

Поліцейські затримали та освідували обох осіб. На 27-річного громадянина інспектори винесли постанову за частиною 1 статті 178 КУпАП (поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль) та протокол за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян).

40-річну рівнянку, яка порушувала громадський спокій та чинила опір працівникам поліції, доставили до Рівне нського відділу поліції для з’ясування усіх обставин.

За фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у виді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Про це пвідомляє УПП в Рівне нській області.