У Рівному вшанували подвиг переможців над нацизмом у Другій світовій війні.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Найбільш масовим був захід на військовому меморіалі кладовища «Дубенське». Там провели мітинг-реквієм «1939-1945. Ніколи знову».

За полеглими у Другій світовій війні відслужили молебень, їх пам'ять присутні вшанували хвилиною мовчання та військовими залпами. У більшості людей на грудях був прикріплений червоний мак – у спомин про загиблих.

Нагадаємо, місто Рівне перебувало під окупацією 945 днів – з 28 червня 1941-го по 2 лютого 1944 року. У цей час було знищено понад 102 тисячі радянських військовополонених і цивільних громадян, а у Рівне нській області – понад 232 тисячі.

У роки Другої світової війни на Рівне нщині повністю або частково було спалено 176 сіл. Десятки тисяч мешканців області брали участь у русі Опору – у лавах українських, радянських, польських формувань і підпільних організацій. Впродовж 1941-1944 років на території Рівне нщини загинули й були поховані 14 852 воїни Червоної армії. Більше ста тисяч мешканців нашої області були мобілізовані до лав Червоної армії, третина з них полягла на фронтах Другої світової війни.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.