У зв’язку з настанням сухої, спекотної погоди з підвищенням температури повітря 03 травня рятувальники Рівненщини, вирішили допомогти громадянам боротися зі спекою, встановивши, на центральній площі Рівного, ”Освіжаючу рамку”.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Де кожен житель та гість міста має змогу пройди скрізь рамку та освіжитись під струменем тонкорозпиленої прохолодної води.

В роботі Державної служби України з надзвичайних ситуацій таку рамку використовують для відпрацювання заходів реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані із аваріями з викидом (виливом) небезпечних хімічних, або радіоактивних речовин. Весь особовий склад, який брав участь у виконанні робіт у зоні хімічного забруднення повинен пройти санітарну обробку, яка супроводжується дезактивацією, дегазацією або дезінфекцією одягу, взуття та засобів індивідуального захисту.

Така ідея боротьби зі спекою неодноразово застосовувалась колегами з інших областей України, які, в свою чергу, запозичили його у жителів інших європейських країн - Іспанії, Португалії, Греції. На початку літа на вулицях польських міст встановлюють спеціальні водяні завіси, які працюють на сонячних батареях, що дозволяє розпорошувати воду автоматично, як тільки на вулиці стає душно.

Протягом значного періоду в області зберігається 5 клас пожежної небезпеки, що в свою чергу призводить до виникнення великої кількості пожеж. Проте така ситуація позначається й на громадянах, які не завжди мають змогу перечекати спеку в прохолодному офісі чи вдома. Тому це спонукало вигадати щось неординарне та водночас діюче, таке як ”Освіжаюча рамка”. Така водяна завіса дозволяє освіжитись та запобігти тепловим та сонячним ударам, а особливою перевагою конструкції є її мобільність, за допомогою чого можна легко перемістити в будь-яке необхідне місце. Дана система буде працювати на Майдані Незалежності щодня у велику спеку.

pic



pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.