Каретою швидкої медичної допомоги 28 квітня близько 22 години до лікарні доставили шестирічного жителя села Шпанів Рівненського району. Після проходження рентгену медики виявили у нього стороннє тіло, схоже на кулю.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Працівникам слідчо-оперативної групи батьки розповіли, що близько 19 години дитина гралась на вулиці поблизу будинку, коли відчула різкий біль в ділянці лопатки. За попереднім оглядом кулі поліцейські встановили, що її калібр становить 7,62 мм, а постріл ймовірно був здійснений із автомата Калашникова. Кулю слідчі вилучили та направили на експертизу.

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). У рамках кримінального провадження правоохоронці встановлюють осіб, причетних до злочину. Відповідно до санкції статті зловмиснику загрожує покарання у виді громадських робіт до 200 годин, або виправних робіт строком двох років, або обмеження волі строком до двох років.

За словами лікарів, хлопчика було одразу прооперовано. Наразі дитину перевели травматологічне відділення медзакладу, його життю нічого не загрожує. Слідчі дії тривають.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.