Позицію органів прокуратури Рівненської області підтримано Апеляційним судом Рівненської області та залишено без змін вирок суду першої інстанції про призначення покарання 20-річному обвинуваченому за вчинення тяжкого злочину.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Прокурорами, які підтримували обвинувачення в суді, доведено, що житель Рокитнівського району в грудні 2016 року, перебуваючи на території домоволодіння односельця, діючи умисно, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх дій та бажаючи настання їх шкідливих наслідків, під час бійки наніс останньому, коли той впав на землю, не менше 4 ударів ногами в область голови. Отримані травми виявилися несумісними із життям і потерпілий через кілька днів помер у районній лікарні.

Як встановила згодом судово-медична експертиза, причиною смерті стала внутрішньочерепна травма з переломом скроневої кістки та масивним крововиливом.

Сарненський районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та засудив до позбавлення волі строком на 8 років. Згідно із рішенням суду чоловік також має відшкодувати матеріальну шкоду родині померлого.

Хоча у суді обвинувачений розкаявся у вчиненому кримінальному правопорушенні, однак оскаржив судове рішення в частині призначеного покарання, вважаючи його надто суворим.

Повідомляє Прес-служба прокуратури Рівне нської області.