Це сталося у селі Городок Рівненського району. З магазину „Твін-пікс”, пошкодивши металеву решітку та вибивши вікно, викрали товарів майже на 2 тисячі гривень. Про крадіжку Костянтин сповістив у міліцію. На місце злочину оперативники приїхали не самі - прихопили німецьку вівчарку Багіру.

Вона хоч і не штатний міліціонер, але розкривати злочини вміє не гірше за багатьох правоохоронців. Багіра пробігла 50 метрів і звернула праворуч. Вона повела оперативників в сторону вулиці Центральної. Тут собака забігла у покинутий будинок, де під диваном оперативники знайшли викрадений товар.

Пізніше затримали і підозрюваного у крадіжці, яким виявився неповнолітній місцевий житель. Проти нього порушили кримінальну справу. А міліціонери вкотре мають дякувати своїй вірній помічниці – без Багіри швидко розкрити цей злочин навряд чи вдалося б, - кажуть оперативники.

На службі в міліції вівчарка вже третій рік і за цей час встигла стати чемпіоном України серед собак-правоохоронців. До того ж, Багіра постійно допомагає розкривати злочини і затримувати злодіїв.