Кожній з нас хочеться завжди виглядати на всі сто, і одним із способів посилення власної привабливості є носіння взуття на високих підборах. Комусь високим здасться і 6 см каблук, а хтось ніколи не одягає менше 10 см. Так якою ж має бути оптимальна висота каблука і як вибрати правильне взуття?

Так, відповідно до теорії пропорційності ідеальна висота підборів може бути обчислена за такою формулою: поділіть Ваш ріст в сантиметрах на довжину ніг (також в сантиметрах), що вимірюється від лінії талії до стопи. Потім вираховуємо різницю між отриманою величиною і коефіцієнтом ідеального співвідношення між зростанням і довжиною ніг (він становить 1,61). Цифра, яка вийде в кінцевому підсумку, повинна бути помножена на 10. Це і буде висота в сантиметрах ідеальних підборів для Вас.

pic

З медичної точки зору в повсякденного взуття оптимальна висота підборів повинна бути в межах 2-4 см. При носінні більш високих підборів навантаження на ноги розподіляється не фізіологічно, стопа перестає пружинити, і кожен крок віддає по хребту. Через якийсь час носіння взуття на високих підборах загрожує захворюваннями вен, суглобів і хребта. Ортопеди вивели свою формулу для обчислення самої фізіологічної висоти підборів: довжина стопи в сантиметрах, поділена на сім. Підбори саме такої висоти допомагають стопі при ходьбі і оберігають їх від втоми.

pic

Щоб ті самі кілька тріумфальних кроків по червоній доріжці не обернулися на наступний день болями в литках і утиском дисків, зробіть наступне:

сядьте на стілець і витягніть вперед ногу;

розслабте стопу, не тягніть носок;

виміряйте відстань від крайньої точки п'яти до подушечки.

Ви отримаєте природний нахил стопи - рівно настільки ви можете «піднятися» над оточуючими в особливих випадках. Для більшості жінок висота «парадного» каблука становить 7-9 сантиметрів - не 15!

pic

І, наостанок, невеликий тест, що дозволяє визначити, наскільки здорові Ваші ноги. Розгляньте уважно ношені туфлі. Якщо підбори зношуються по зовнішньому краю, а шкарпетки по внутрішньому, то приводів для занепокоєння немає. Якщо туфлі стоптані по внутрішньому краю, то це симптом плоскостопії, а значить, потрібно звернутися до ортопеда і замовити спеціальні устілки.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv