Стільки одиниць транспорту буде курсувати у Провідну неділю до кладовища «Нове».

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Традиційно у Провідну неділю проїзд легкового транспорту до кладовища «Нове» перекриють. Натомість міська влада, як завжди, подбала, щоб кожен охочий у найбільший в році поминальний день мав можливість без проблем провідати могили рідних і близьких. Як це буде організовано, журналістові «7 днів» розповів начальник міського управління транспорту та зв’язку Віталій МИРОНЮК:

– За нашими підрахунками, щороку за будь-якої погоди у Провідну неділю лише кладовище «Нове» відвідує не менше ніж 70 тисяч людей. Звісно, аби уникнути транспортного колапсу, на розвилці вулиць Малорівненська – Енергетиків проїзд до кладовища для легкового транспорту буде перекритий. Якщо цього не зробити, виникне повний хаос. Адже дорога до кладовища вузька, а розворотний майданчик невеликий. Запустивши туди легкові автомобілі, ми повністю паралізуємо транспортний рух. Отож ми заздалегідь підготували зміни схем руху маршруток на період з 8-ї ранку до 4-ї години дня.

У місті цього дня на звичних маршрутах працюватиме до 15 відсотків транспорту, а решта автобусів курсуватиме до міських кладовищ – «Нового», у Тинному та Золотієві.

Наприклад, до найбільшого – «Нового», що на вулиці Енергетиків, крім трьох тролейбусів 11-го маршруту, буде їздити 170 маршруток. Щоб люди могли легко розпізнати, яка маршрутка їде на кладовище, а яка – за звичним маршрутом, вдамося до вже перевіреного способу. А саме: всі транспортні засоби, які курсуватимуть на кладовище, будуть мати розміщений на лобовому склі дозвіл (аркуш синього кольору) для проїзду на кладовище.

Джерело: "7 днів"