Не за горами літо, а зима та свята дають про себе знати. Певно кожна і з Вас думала як же прибрати живіт та зайві боки за короткий термін часу і без шкоди для здоров'я? Пропонуємо Вашій увазі декілька порад, які допоможуть Вам справитися з "проблемкою":

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Давайте торкнемося теми живота і боків і дізнаємося, як схуднути, прибрати живіт і боки в домашніх умовах, використовуючи правильне харчування і ефективні, не виснажливі фізичні навантаження. Особливо ця тема актуальна сьогодні, перед початком пляжного сезону.

Звичайно ж, подібним питанням задається будь-яка жінка, розглядаючи власне відображення в дзеркалі, фігура якої, на жаль, далека від ідеалу. Секрети блискавичного схуднення і чудодійних вправ передаються з вуст в уста, однак, як відомо, сарафанне радіо майже завжди бреше.



pic

Очищення

Всі програми схуднення рекомендується починати з очищення кишечника, щоб не допустити самоотруєння організму в процесі схуднення. У домашніх умовах добре зарекомендували себе очисні клізми. Вони протипоказані при випаданні прямої кишки, геморої, шлункових і кишкових кровотечах, а також при будь-яких запальних процесах в кишечнику. Якщо ж протипоказань немає, клізми можна робити через день. На півтора літри води береться чайна ложка солі. Вживання рослинної клітковини також допомагає очистити кишечник. Цей метод найбільш фізіологічний і має мало протипоказань, але для повного очищення кишечника таким чином буде потрібно не менше місяця.



pic

Харчування

Коли питання стосується схуднення, починати потрібно з харчування. Саме його раціоналізація і нормалізація стане запорукою успіху в нелегкому процесі позбавлення від ненависних живота і боків. Безумовним лідером серед усіх існуючих рекомендацій є проста порада харчуватися правильно і вживати здорову їжу. Цей, безсумнівно дієвий, метод обов’язково принесе результати, але не відразу.

Щоб швидко домогтися бажаного в домашніх умовах, доведеться потрудитися і загартувати силу волі. Натщесерце випиваємо склянку води. На сніданок кожен день їмо вівсянку, запарену окропом: у чашку або будь-який інший зручний для Вас посуд насипаємо вівсянку, заливаємо її окропом так, щоб вода лише злегка покрила крупу. Страва, приготована таким чином, виходить досить поживною. Можна додати до вівсянки будь-які фрукти.

Годині о 12 дня можна собі дозволити невелику кількість овочів, у тому числі печену картоплю, политу невеликою кількістю рослинної олії. Цей прийом їжі стане обідом.

Вечеряти потрібно не пізніше 16:00. Вживати на вечерю можна відварне м’ясо, яйця, рибу, тобто білкову їжу, яка за рахунок своєму важкоперетравлюванню надовго вгамує голод. Як доповнення до білкової їжі можна порекомендувати салат з капусти з огірком, политий лимонним соком. Капуста також важко перетравлюється і відмінно втамовує голод. Вода, чай, кава без цукру не обмежуються.



pic

****

Вправи

Окрім дотримання вищеописаного режиму харчування, необхідно з самого ранку натщесерце виконувати по 30 повторів вправ, спрямованих на зміцнення верхнього і нижнього преса. Кількість повторів кожний наступний тиждень слід збільшувати на 10 разів до 50.

Досить високу ефективність у боротьбі за тонку талію і ідеальні форми показує обруч для схуднення. Секрет цього достатньо простого пристосування полягає в тому, що під час тренування з ним сильно прискорюється темп обертання крові в організмі, і відбувається активна стимуляція лімфи. Цей ефект призводить до спалювання дорогоцінних жирових покладів на животі й боках, пропадає навіть целюліт, розташований під верхніми шарами шкіри. Заняття з хула-хупом варто починати з 5-10 хвилин на день, поступово збільшуючи час тренування до 30 хвилин. Крім того, обруч для схуднення позитивно впливає на стан Вашої шкіри, роблячи її, що важливо, більш еластичною.

Позбутися від живота і боків в домашніх умовах допоможе також півгодинна вечірня пробіжка в прилеглому парку або на шкільному стадіоні, яку можна замінити стрибками з скакалкою.

Здавалося б, яке ці вправи мають відношення до поставленого завдання? Саме пряме. Справа в тому, що існує омана, згідно якої, щоб прибрати живіт і боки потрібно несамовито катувати свій прес. Звичайно, вправи на зміцнення м’язів преса виконувати потрібно, але ненависний жир з живота від цього не піде. Щоб прибрати жир, потрібні високоінтенсивні тренування, такі як пробіжка або стрибки через скакалку. Якщо у Вас є можливість придбати кардіотренажер, наприклад, орбітрек, подумайте, а чи готові Ви до того, що позбудетеся відмовки від занять, яка полягає в тому, що на вулиці холодно або йде дощ, і тому піти на пробіжку сьогодні, завтра, післязавтра не вдасться? Домашній кардіотренажер дозволить тримати тіло в тонусі за будь-яких погодних умов і стане відмінною підмогою в боротьбі із зайвими кілограмами на животі й боках.



pic

****

Маленькі хитрощі

Щоб прискорити процес і якомога швидше домогтися бажаних результатів, можна вдатися до маленьких хитрощів. Приміром, кожен день пити по 1 літру імбирного чаю, що сприяє прискореному спалюванню жирів. Для його приготування потрібно 2 столові ложки натертого на дрібній тертці свіжого імбиру і сік половинки лимона. Імбир з соком лимона поміщається в літрову банку і заливається окропом, настоюється близько години. Пити можна тільки в розведеному вигляді, оскільки чай виходить досить концентрованим і дуже гострим. Додавайте його в каву або звичайний чорний / зелений чай. З імбирним чайним напоєм потрібно бути обережним людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту, при наявності яких краще утриматися від вживання цього гострого напою.

Також варто щодня використовувати скраби для тіла, вплив яких на шкіру сприяє зменшенню жирових відкладень, підвищує еластичність шкіри, запобігаючи появі на ній розтяжок, і збільшує швидкість позбавлення від живота і звисаючих боків.

У настільки делікатному питанні, як схуднення, важливий підхід до справи. Ставтеся до всього з посмішкою, не сприймайте рекомендації як тортури і знущання над організмом, полюбіть сам процес. Саме позитивний підхід стане запорукою успішного досягнення бажаних результатів, не піддаючи організм зайвим стресам. Подивіться на проблему з іншого боку, і вона перестане бути проблемою. Щоб швидко прибрати живіт і боки в домашніх умовах не потрібно робити нічого надприродного і докладати нелюдських зусиль. Все дуже просто: правильне харчування, виконання вправ і віра в себе.



pic

****

Дієта 5 ложок

Про здорове харчування, корисні та шкідливі продукти і необхідних 2 л води в день ви напевно чули. Дана дієта побудована на іншому принципі: не так важливо, що ви їсте, як – скільки.

Суть її неймовірно проста. 5-6 разів на день ви сідаєте за стіл і з’їдаєте рівно 5 столових ложок їжі. Того, що не можна порахувати в ложках – шматок м’яса, хліб, яблуко – берете рівно 200 гр. Всі, інших вимог немає.

Позбавлення від зайвої ваги йде досить швидко, а головний плюс – шлунок привчається харчуватися маленькими порціями і поступово зменшується в розмірах. Таким чином, повернувшись до нормального харчування, ви вже не будете переїдати. Кілограми не наберуться знову!

Правда, зосередитися краще все-таки на здорових продуктах. 5 столових ложок рибного бульйону, вівсяної каші зі свіжими ягодами або овочевого салату, на відміну від 200 гр копченої ковбаси або склянки кока-коли, принесуть користь здоров’ю. І результат виявиться набагато швидше! Але якщо вже дуже захочеться чого-не будь «смачного, але шкідливого» – дозвольте собі це. Один раз в день і з ранку.



pic

****

Білкові коктейлі

Білкові коктейлі – чудовий винахід. Вони надовго позбавляють від почуття голоду, майже не додаючи калорій. Можуть бути досить різноманітні, а отже, не надоїдають. А ще вони – непогана альтернатива дієті, так як прибрати живіт за місяць, замінюючи коктейлем всього один прийом їжі у звичному раціоні – цілком реально.

Вибирайте молоко і сир з низьким вмістом жиру. Фрукти і ягоди використовуйте тільки свіжі чи швидкозаморожені. І постарайтеся обійтися без додаткових підсолоджувачів, приміром, меду.



pic

****

Ну і звичайно не забувайте щодня слідкувати за тим, що і як Ви їсте, адже це корисно не тільки для талії, а й для усього організму в цілому. Цінуйте себе і будьте прекрасними!

pic