За три місяці поточного року 467 сільськогосподарських товаровиробників Рівненської області, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів краю 22,4 мільйони гривень єдиного податку.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

При цьому темп росту надходжень від представників аграрного бізнесу становить 167 відсотків. Це означає, що цьогорічна сплата єдиного податку на 9 мільйонів гривень перевищує показники за аналогічний період минулого року.

«Зростання бюджетних надходжень від представників агарного бізнесу дозволяє територіальним громадам використовувати для ефективного вирішення соціально-економічних питань, які турбують територіальні громади», - зазначив в.о. начальника Головного управління ДФС у Рівне нській області Анатолій Клячук.

Нагадаємо: до четвертої групи платників єдиного податку належать аграрії - сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Варто звернути увагу на зміну розміру податку. Базою оподаткування для єдинщиків четвертої групи є нормативна грошова оцінка одного гектара сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ і багаторічних насаджень), а для земель водного фонду (внутрішніх водойм, озер, ставків, водосховищ) − нормативна грошова оцінка ріллі в області, з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного за станом на 1 січня базового податкового (звітного) року.

За матеріалами Рівне нської ОДА з посиланням на ГУ ДФС у Рівне нській області.