В Рівненській області впродовж минулого тижня на грип та інші гострі респіраторні інфекції (ГРЗ) захворіло 6834 людей, що склало 589,1 випадків на 100 тисяч населення.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Серед захворілих 5008 дітей (73,3%). Протягом тижня було госпіталізовано 198 хворих, з них 145 дітей. Епідемічний поріг не перевищений у жодному районі (місті).

Кількість захворювань на грип та ГРВІ значно змечилася впорівнняні з минулим тижнем.

Допороговий рівнень хворих знизився до 75, 5%, минулого тижня він дорівнявів 89,1%. Додамо, що в жодному районі області допороговий рівнень захворюваності не є перевищений.

"Різка зміна погоди впливає на захворюваність. Адже людина "підчіпає" хворобу від переохолодження. Минулого тижня, трішки потепліло, вважаю, що через це й зменшилася кількість захворювання. Бо тепло "вбиває" збудника захворювання", - розповіла головний епідеміолог Рівне нської області Людмила Яценя.

Загалом, найбільша кількість хворих на грип та ГРВІ у Рівному - 1530 осіб та в Сарненському районі - 764 особи.

Не зважаючи на зниження захворюваності не слід забувайте про профілактику грипу та інших ГРІ, адже хвороба може застати вас в найнеочікуваніший час.

Щоб цього не трапилось слід пам’ятати та дотримуватись простих правил:

Одягайтесь по погоді і не переохолоджуйтесь. Не забувайте ретельно мити руки. Регулярно провітрювати та проводити вологе прибирання приміщення. Повноцінно харчуйтесь, висипайтесь, уникайте перевтоми це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням.

Повідомляє Рівне нський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України.

pic