Відомо, що в останні тижні Великодного посту люди максимально обмежують себе в їжі, а деякі навіть голодують. Та чи правильно це з медичної точки зору?

Слід пам'ятати, що голодування буває 2 видів: сухе — коли людина не їсть і не п'є рідини та голодування з вживанням рідини. Без їжі людина може прожити до 2 місяців, а от без води лиш до 2 тижнів.

“Якщо людина робить це не вперше, немає ніяких хвороб та справді духовно налаштована на голодування, то може сміливо цим зайнятися. Важливо бути морально та духовно підготовленим до “пісного голодування”. При виході з нього, потрібно правильно повертатися до нормального раціону, не накидатися на їжу. Якщо починати вживання м'яса — то бажано їсти не в'ялене та не жирне. Овочі та фрукти вибирати такі, у яких мінімум нітратів, а також не переїдати солодкого та пити багато води” , - розповідає заступник головного лікаря ПМСД “Центральний” Галина Москаленко.

Додамо, нещодавно наші журналісти ділилися цікавими ідеями, http://rivne1.tv/news/80122"> як виготовити оригінальну листівку до Великодня.