До 4-ох років позбавлення волі засудив Рівненський міський суд колишнього підполковника обласного управління ДАІ Володимира Дубинецького, якого звинувачували у вимаганні та отриманні хабара. Щоправда, із залу судових засідань вже колишній ДАІшник пішов додому.

Нагадаємо, Володимира Дубинецького ще на початку 2009-ого року затримали співробітники обласної прокуратури та СБУ. Під час обшуку в кишенях його міліцейського одягу, який висів у шафі службового кабінету, правоохоронці знайшли п’ять тисяч доларів, мічених словом „хабар”.

Відшукали правоохоронці ще й десять тисяч гривень, втім, їхнє походження встановити не вдалося. Захист підсудного зумів довести, що Дубинецький не вимагав хабар, а лише брав. А це вже більш м’яка стаття кримінального кодексу. До того ж, суд взяв до уваги, що підсудний розкаявся у скоєному і має неповнолітніх дітей.

Таким чином Володимиру Дубинецькому суд дав два роки іспитового терміну. Окрім цього, його позбавили звання підполковника і заборонили на три роки обіймати посади в правоохоронних органах. Прокуратура, яка вимагала для хабарника сім років позбавлення волі, вже готує на це рішення апеляцію.