Американські вчені провели нове дослідження, в ході якого визначили, які продукти і страви викликають звикання.

Дослідники з Університету штату Колорадо встановили, що найбільшу залежність викликають оброблені харчові продукти. За результатами дослідження був складений список з десяти продуктів, які можна віднести до категорії «фуд-наркотиків», що викликають сильне звикання і які зазвичай споживають у великих кількостях.

В ході дослідження вчені аналізували 35 популярних продуктів харчування і з'ясували, що найбільше звикання викликають ті продукти, які підвищують рівень цукру в крові, а також містять велику кількість жиру, добавок і ароматизаторів.

Головним «фуд-наркотиком» вчені визнали піцу. На другому місці розташувався шоколад, а трійку лідерів замкнули картопляні чіпси.

Рейтинг топ-10 продуктів, що викликають залежність, виглядає наступним чином:



pic

У свою чергу, до продуктів, які не викликають залежність, вчені віднесли переважно овочі і фрукти.

Рейтинг топ-10 продуктів, які не викликають залежність, виглядає наступним чином:

pic

Один зі співавторів дослідження, доцент кафедри терапії та фармакології доктор Ніколь Авена прокоментувала результати фуд-експерименту, заявивши, що ці дані допоможуть ефективніше боротися з глобальною проблемою ожиріння:

«Це перший крок на шляху до ідентифікації конкретних продуктів і властивостей продуктів, які можуть викликати звикання. Результати нашого дослідження можуть допомогти змінити підхід до лікування ожиріння. При чому, мова йде не тільки про скорочення споживання певних продуктів, а й про використання різних методів боротьби із залежністю, які ефективні в боротьбі з курінням, вживанням алкоголю і наркотиків», - говорить вона.

ДЖЕРЕЛО

Ми в соціальних мережах: ФБ Інстаграм

Читайте також:

Що відбувається у вашому тілі після одного тренування?

Чотири легких способи впоратися з тягою до солодкого

Все під контролем: обов'язкові обстеження для кожної дівчини