У вісьмох об’єднаних територіальних громад із шести районів Рівненщини поліпшуватимуть безпеку громадян.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Адже ці ОТГ стали переможцями відкритого конкурсу для участі в проекті «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівне нщини».

За результатами відбору експертна рада проекту обрала такі громади: Бугринська сільська рада Гощанського району, Боремельська сільська і Демидівська селищна ради Демидівського району, Деражненська сільська рада Костопільського району, Клесівська селищна рада Сарненського району, Локницька сільська рада Зарічненського району, Привільненська сільська і Смизька селищна ради Дубенського району.

В рамках проекту у цих 8 пілотних громадах проводитимуть комплекс заходів з підвищення спроможності місцевих органів влади, направлених на вирішення проблем і зниження ризиків громадської, пожежної, екологічної, продовольчої та інших безпек. Також у цих ОТГ експерти зроблять аналіз існуючої ситуації та документів, з’ясують бачення мешканців і працівників органів місцевої влади, нададуть допомогу в розробці і впровадженні безпекових заходів, направлених на поліпшення ситуації в громаді із залученням усіх зацікавлених сторін.

При проведенні відбору перевага надали тим громадам, які у своїх листах-згодах вказали найбільш переконливі аргументи важливості реалізації проекту у громаді, зазначили свої територіальні проблеми (загрози), що впливають на безпекову ситуацію, показали готовність органу місцевого самоврядування громади виділяти з місцевого бюджету кошти на впровадження безпекових заходів та / або приймати рішення з цього питання.

Проект «Створення безпечного середовища для людей в об’єднаних громадах Рівне нщини» реалізовує Рівне нська обласна громадська організація «Комітет виборців України» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Його мета – сприяння ОТГ у визначенні їх пріоритетів у сфері безпеки та створенні на місцях систем запобігання і реагування на безпекові виклики.

За матеріалами