На Рівненщині набирає обертів процес автономізації медичних закладів.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Рішення про перетворення бюджетних закладів охорони здоров’я первинної ланки у комунальні некомерційні підприємства вже прийняли у 23 місцевих радах.

Так, у ногу з медреформою вже йдуть 11 районів – Березнівський, Гощанський, Дубенський, Зарічненський, Здолбунівський, Корецький, Костопільський, Радивилівський, Рівне нський, Рокитнівський та Сарненський райони. Не відстають ОТГ (їх теж 11) – Бабинська, Бугринська, Боремельська, Мирогощанська, Смизька, Привільненська, Миляцька, Немовицька, Висоцька, Локницька та Підлозцівська. Напередодні до них долучився і обласний центр - Рівне .

Загалом 25 закладів охорони здоров’я проходять процедуру реєстрації, а три з них вже працюють як комунальні некомерційні підприємства – Мирогощанський, Боремельський, Немовицький.

Нагадаємо, автономізація — це обов’язкова умова медреформи, оскільки тільки заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з держбюджету.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.

pic