Рибоохоронними патрулями в трьох регіонах створено інтерактивні Карти заборонених місць для будь-якого вилову на час нерестового періоду. Йдеться про Донецьку, Рівненську та Запорізьку області.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

В режимі онлайн можна ознайомитись з переліком місць масового нересту риб та їх географічними координатами.

«Ми намагались максимально відобразити інформацію, розміщену в Правилах рибальства та зробити її доступною для громадян. За допомогою цієї карти рибалка, перебуваючи на водоймі, зможе з легкістю визначати заборонені ділянки для лову» – прокоментував керівник Запорізького рибоохоронного патруля Дмитро Чайка.

Керівник Донецького рибоохоронного патруля Андрій Титаренко висловив сподівання, що дана карта буде корисною для рибалок та закликав громадськість взаємодіяти із органами рибоохорони під час нересту. Крім того, керівник рибоохоронного патруля Рівне нщини Сергій Бондар зазначив, що даний формат є дуже зручним. Адже рибалка, відкривши карту зі свого смартфону, зможе зрозуміти в забороненій чи дозволеній зоні для рибальства він знаходиться.

Повідомляємо, з 1 квітня по 30 червня заборонений вилов риби в даних областях у зв’язку з нерестом. В нерестовий період любительське рибальство може бути дозволено органами рибоохорони у спеціально визначених водоймах однією поплавковою або донною вудкою і з одним гачком та спінінгом з берега.

Довідкова інформація:

Інформація, нанесена на Карти, регламентується наказами Управлінь Держрибагентства у Донецькій, Запорізькій та Рівне нській областях щодо встановлення весняно-літньої заборони на лов водних біоресурсів під час нересту.

Про це повідоляє Держрибагентство України.