На рівненське товариство "Акватон", яке займається виготовленням мідних та алюмінієвих проводів, скаржаться місцеві жителі.

Вони запевнять, що шкідливі випари, які виходять в повітря, руйнують захист легеневої системи, викликають гнійні процеси та небезпечні для здоров'я дітей.

Підприємство має дозвіл на викиди Рівнянка Тетяна Логвись зареєструвала петицію на сайті Рівне нської міської ради, щоб перенесли підприємство з вулиці Богдана Хмельницького, 50. Аби її розглянула влада, вона має до 28 квітня зібрати 300 голосів.

"Ми мешканці м.Рівне , вулиць Грушевського, Виговського, Буковинської , бульвара Б. Хмельницького та інших просимо підтримати нашу петицію, а саме винесення виробничих потужностей ТОВ ВП «Акватон» за межі міста Рівне ", - йдеться в петиції.

В свою чергу, представники підприємства запевняють, що мають дозвіл на викиди в повітря 4 тонн забруднюючих речовин на рік. Однак свою квоту повністю не використовують.

"Коли "Акватон" отримував земельну ділянку, вона була за межами міста. Усі їхні дозволи і викиди - в нормі. Теоретично, можливо перенести підприємство за межі міста, але потрібно, щоб усі збитки були відшкодовані",- прокоментував ситуацію екс-юрисконсультант підприємства Микола Бляшин.

Як розповіли нам в Рівне нському Гідрометцентрі, індекс забруднення повітря в місті дещо знизився в порівнянні з минулим роком. На лютий забруднення атмосфери пріоритетними речовинами становив 5,5 , а у цей період минулоріч — 7,6.

Очільник центру з гідрометеорології Богдан Масовець, надав нам довідку про стан забруднення повітря у Рівному за останній місяць.



pic

У ній йдеться, що на забруднення атмосферного повітря впливають не лише випари від автомобілів та фабрик, а ще й висока температура, вологість, відсутність чи наявність вітру, кількість на наявність опадів.

Нагадаємо, нещодавно наші журналісти дізнавалися чи потрібно на перетині вулиць Соборної та Петра Могили перехід зробити врегульованим. Адже, зареєстрували саме таку петицію.