Новини Рівного. Відео on-line. Все про телекомпанію - Телеканал «Рівне 1»
33001 Україна, Рівне Петра Могили, 28 Г
096-11-400-11 info@rivne1.tv
ІТ-індустрія: європейські перспективи для українського бізнесу
Україна-ЄС
ІТ-індустрія: європейські перспективи для українського бізнесу
Майбутнє за передовими технологіями. І на сьогодні фахівці ІТ-сфери мають чи не найбільше шансів успішно себе презентувати на європейському ринку. Мова, зокрема, йде про експорт та інвестиції. І найперспективнішим для цього є ринок ІТ- послуг.
ІТ-індустрія — широкомасштабне виробництво інформаційних товарів і послуг різного типу на базі найновіших ІТ-технологій (від газет, часописів і книжок до комп'ютерних ігор та інформаційного наповнення (контенту) мереж).
Те, що українські іт-фахівці мають неабиякий успіх на європейському ринку засвідчує і статистика. Зокрема, на сьогодні українська ІТ-індустрія посідає перше місце в Європі та четверте місце у світі за кількістю ІТ-спеціалістів. Нині з нашої держави експортується послуг більше ніж на 3 мільярди доларів в рік. 13 ІТ-компаній, які працюють в Україні, входять у ТОП-100 аутсорсингових компаній світу. І українська ІТ-індустрія не зупиняється у своєму розвитку і продовжує нарощувати потужності.

Рівне нський айтішник продакшн-директор компанії "Заграва Геймз" Роман Веремчук розповідає, в тому що українські ІТ-спеціалісти затребувані на закордонному ринку є своє логічне пояснення. Зокрема, українські айтішники демонтсрують високий професійний рівень і разом з тим не вимагають за свою працю надто високу оплату.

Сьогодні в Україні працює близько 100 тисяч ІТ-спеціалістів і ми маємо потенціал до 2020 року збільшити цю цифру удвічі та наростити обороти до 7 мільярдів доларів у рік.
Шляхи і перспективи в українського іт-бізнесу завжди були хороші. Все залежить виключно від самих працівників. Погано те, що наша вища школа в Україні, пасе задніх. Рівень англійської з кожним роком зростає. Але все одно дуже мало людей вільно спілкується англійською. Але з іншої сторони — низький рівень життя дозволяє нам успішно конкурувати з тими самими індусами, китайцями чи тієї самою Південною Азією. І менталітет у нас європейський. Ми краще розуміємо, що хоче західний замовник, ніж ті самі азіати,
Роман Веремчук
продакшн-директор “Заграва Геймз”
Разом з тим, зважаючи на нещодавнє підписання Україною Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, основні цілі розвитку інформаційного суспільства в Україні до 2020 року мають бути гармонізовані з орієнтирами розвитку, визначеними ініціативою «Цифровий порядок денний для Європи» в рамках європейської стратегії економічного розвитку «Європа 2020: стратегія розумного, сталого і всеосяжного зростання».

У цьому контексті ключовими для нашої держави нині є два питання:
1) імплементація профільних документів і проектів ЄС в українське національне законодавство;
2) можливості урахування й використання Україною відповідного досвіду окремих європейських країн.
Окрім того, тут варто ще згадати про таку неурядову організацію як Європейська Бізнес Асоціація. Вона об'єднує понад 900 європейських, міжнародних та вітчизняних компаній, які працюють в Україні. Сьогодні Асоціація є провідною організацією міжнародного бізнесу в Україні. Створена вона була в 1999 році. Ініціатором її заснування була Європейська Комісія, яка зацікавлена в підтримці європейського бізнесу в Україні та налагодженні двосторонніх зв'язків Україна-ЄС.
Беручи до уваги пріоритети України щодо інтеграції в Європейський Союз, основною метою діяльності Асоціації є налагодження стосунків європейського бізнесу з представниками влади в Україні для співпраці щодо створення сприятливих умов ведення бізнесу та залучення прямих іноземних інвестицій в економіку держави.
Наша держава також ініціює приєднання до Цифрового співтовариства ЄС
Разом з тим. очікується, що нещодавно прийнятий Закон України "Про внесення змін до деяких законів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг" від 03.11.16 р. № 1724-VIII також сприятиме подальшому динамічному розвитку ІТ-індустрії в Україні.

Наша держава також ініціює приєднання до Цифрового співтовариства ЄС, що сприятиме розвитку інновацій та цифрових технологій у країні, дасть можливість у майбутньому інтегруватися до Єдиного цифрового ринку та значно наростити європейські та міжнародні інвестиції в цей сектор.
Євросоюз так само як і Америка, Південно-Cхідна Азія — це є один із ключових ринків для розробників IT-продукції, включно із іграми, тому що ринок України не сформований. Тут оборотних коштів немає. Замовлення в основному проходять із Північних Штатів, Канади, Америки,
Роман Веремчук
продакшн-директор “Заграва Геймз”
Тому, підсумовуючи, можна сказати, що доступ України на найбільший світовий ринок – ринок Євросоюзу – це та унікальна можливість, яка дає українським ІТ-компаніям та українській економіці в цілому ключ до успішного розвитку в сучасному світі, який динамічно змінюється. Це стає особливо актуальним, коли Україна має пропуск на ринок Євросоюзу через угоду про асоціацію.
Телерадіокомпанія "Рівне 1" із вересня 2017 року по лютий 2018 року бере участь у проекті «Просування реформ в регіони» за сприяння Європейського Союзу ( https://ec.europa.eu/europeaid/), який реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій та «Європейською правдою». Окремі думки, висловлені в інформаційних матеріалах, підготовлених в рамках проекту, є особистою позицією авторів телерадіокомпанії та жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу.
This site was made on Tilda — a website builder that helps to create a website without any code
Create a website

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: