Він був розміщений на приміщенні автовокзалу, що по вулиці Київська. Вважають, що зображені на ньому солдат та партизан не підпадають під "декомунізаційне законодавство", але його знесли не через це.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

"В Рівному демонтували один з, на мій погляд, наймонументальніших вітражів, які в місті були. Цей вітраж знаходився на Рівне нському Автовокзалі. Тепер ви його не побачите... Під "так звану декомунізацію" він не підпадає, тому що 2 світова (як дехто вважає ВВВ) не підпадає під "декомунізаційне законодавство",- пише рівнянин Тарас Грицюк на своїй сторінці у Facebook.

Директор рівненського автовокзалу Микола Сисюк повідомив, що вітраж демонтують не через декомунізацію, а тому що він "віджив" свій вік. Його не збираються повертати на місце.

"У вітража пошкоджена нижня частина, тому попередній вигляд він не матиме. Та й автовокзал потребує реконструкції й осучаснення. Особисто я на ньому нічого комуністичного не бачив. Другий вітраж теж плануємо демонтувати", - розповідає Микола Сисюк.



pic

Зараз у приміщенні автовокзалу залишився один вітраж.

Однак, начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко має інші наміри щодо цієї пам'ятка.

"Ми з директором автовокзалу узгоджували це питання і домовилися, що повертатимуть його на місце. Зараз запит на радянське мистецтво доволі великий, тому плануємо повернути його та зробити вітражу підсвітку", - запевняє Тарас Максименко.

pic