Замість радіти забитому голу зі своїми вболівальниками, гравець полтавської "Ворскли" підбіг до сектору із фанатами рівненського "Вересу". Владислав Кулач показав жест, котрий спровокував бурхливу реакцію, як рівнян, так згодом і арбітра. Останній нагородив полтавчанина "гірчичником".

"Мовчати!" - саме так розцінили жест від Кулача рівненські вболівальники, що і викликало хвилю обурення.

Як пояснив свої дії гравець полтавської команди - деякі із рівненських фанатів викрикували та провокували особисто його. Проте додає, (суперечачи своїм попереднім словам) що все-таки, його задача виходити на поле і досягати результатів із командою, а вигуки - то не надто його буде цікавити.

Відео прес-служби ФК "Ворскла"

У свою чергу представники однієї із рівненських фан-спільнот "LuckyFans" таким вчинком Кулача на полі обурені, ба більше - його словами у післяматчевих коментарях. За їх словами, вислови стосовно їхніх дій на трибунах є неправдивими, а дії полтавського гравця - провокацією. Про що вони і повідомили у своєму зверненні, опублікованому у мережі.

Як підтвердження, "виклали" у мережу відео свого вболівання та підтримки команди. І звісно, моменту вже після провокативних дій гравця ФК "Ворскла".



pic

Підтримує вболівальників і менеджмент рівненського клубу. За словами керівника інфослужби НК "Верес" Олексія Кривошеєва - жодних словесних, агресивних чи будь яких інших провокацій зі сторони рівненських фанспільнот до цього моменту зафіксовано не було. І саме дії Кулача спричинили негативну реакцію рівненських уболівальників. Але до нього особисто, а не до всієї команди "Ворскла". Також додає, що атмосфера на стадіоні була дружньою, про що свідчать спільні переклички між фан-секторами. Також, п.Кривошеєв додає - імовірно Владиславу Кулачу було не надто приємно чути таку шалену підтримку від рівненських вболівальників, котрі, до слова, приїхали вболівати за команду подолавши понад 700 км. Керівництво клубу також додає, що такої активної підтримки, за виключенням топ-клубів УПЛ, певно не має жодна інша футбольна команда України і окремо висловлює подяку менеджменту ФК "Ворскла", за організацію та проведення матчу 20-го туру.

До слова, подібні провокаційні, сміховинні і збурливі жести, у футбольному світі розцінюються, як вчинки, котрі в обов"язковому порядку "винагороджуються", як мінімум жовтою карткою від арбітрів. Котру власне і отримав гравець полтавської команди. Проте варто таки пам"ятати - "гірчичник" це безпечна розв'язка подій, а світовий футбол пам'ятає і гірші випадки - коли у футболістів летіли пляшки, різноманітні предмети, а деяким фанам таки вдавалося дістатися до граців і надавати тлумаків.