Поблизу Здолбунівської школи №5 та дитсадка в конвульсії лежать собаки

Як повідомила нам місцева жителька Ірина Кулеша, близько обіду, коли забирала онуку зі школи помітила, що собаки лежать ледь живі. А діти плачуть коли бачать їх.

"Так ми нарікали, що безпритульні собаки розгулюють біля школи. Вважаю, що такий вихід з цієї ситуації є варварський",- заявила Ірина Кулеша.

На жаль, нам не вдалось зв'язатися з директором школи, проте один із працівників закладу повідомив, що собак отруїли, а коли приберуть не відомо.

”Сьогодні нам зателефонував депутат цього округу, повідомив що лежить одна отравлена собака, наша бригада її забрала. Нещодавно повідомили, що ще одна лежить, завтра приїдемо і заберемо її”, - повідомила завідуюча комунальним відділом по благоустрою міста Ірина Сирота.

За її словами, це хтось з місцевих жителів отруїв собак, адже неодноразово скаржилися на безпритульних собак. У зимовий період працівникам не можна відловлювати і стерилізувати собак. Ця робота планується на весну цього року.

Зоозахисниця Алла Лосік про цю ситуацію знає та стверджує,: - «На території школи жило 2-3 собаки, яких часто підгодовували. Очевидці розповіли, що приїхала комунальна служба та розсипала отруту, на наступний день приїхала та забрала мертвих собак”.

Жінка зауважила, що мер Здолбунова Ігор Ольшевський за другу каденцію свого керування містом, не вирішив ситуацію з безпритульними тваринами. Якщо на вулиці ви зіткнетесь з схожим, радимо вам зв'язатися з зоозахисниками та комунальним підприємством.

pic