СЕО Львівського ІТ об’єднання, іншими словами – Кластеру, Степан Веселовський розповів про перспективи діяльності програмного Кластеру в Рівному та основні кроки до його запуску.

Про це говорили під час дискусійної зустрічі «ІТ Кластер: 5 основних кроків до запуску», яка має на меті створити інформаційно технологічне об’єднання у Рівному.

«Я вважаю, що у Рівному влада має підтримати такий проект. Адже в першу чергу це певний вклад в розвиток міста через програмування і туризм. Активні регіональні осередки Кластеру вже створені в Киві, Львові, Харкові, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Вінниці і зовсім скоро з’явиться у Рівному», - заявив Степан Веселовський.

Головний виконавчий директор рівненської компанії Selecto Юрій Мамончук вважає , що за пів року в Рівному може стартувати і розвиватися цей проект, адже база дуже хороша. Запевняє, що у нашому місті є багато маленьких програмно-технічних компаній.

Одним з найперших в Україні був Львівський ІТ Кластер, який діє вже протягом останніх 6 років та успішно запроваджує в місті масштабні проекти. Програмна індустрія - це вагомий людський та фінансовий капітал, який спричиняє глобальні позитивні зміни довкола.

pic