В Україні набуває поширення нова суїцидальна гра «Червона сова». Правила цієї нової небезпечної забави для дітей шокують, а так звані «куратори» вимагають неможливого. Працює вона за принципом майже аналогічної гри «Синій кит». 12 днів без сну, відео психоделічного характеру – саме це чекає учасників нової гри смерті.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

За словами уповноваженого Президента України з прав Миколи Кулеби, cпочатку дітям надсилають посилання, за яким потрібно перейти (воно ніби викидає помилку). Але завдяки цьому посиланню «куратори» дізнаються орієнтовну адресу, де проживає учасник. А потім, якщо дитина відмовляється виконувати якесь завдання, – її шантажують, що знають адресу і приїдуть до неї на «розбірки».

«Батьки, звертайте увагу на поведінку дітей. Основні поведінкові ознаки участі дитину у «групах смерті» такі:

- відчуженість

- втома

- постійно хоче спати

- сидить в мережі посеред ночі

- з’являються порізи на руках» – написав на свої сторінці Facebook Микола Кулеба.

Нова суїцидальна гра поширюється у соціальній мережі Вконтакте».

«Куратори» створюють закриті групи й заявки приймають лише від дітей та підлітків. Відмінністю від попередньої гри «Синій кит» є те, що одним із перших діти отримують завдання розповісти про однокласників та рідних. Наступне завдання у «Червоній сові» – залучити їх до групи смерті. Таким чином куратори знаходять майбутніх жертв. Незмінним залишається те, що учасники гри мають основне завдання – моментально відповідати на повідомлення кураторів та виконувати всі вказівки.

Шугай Марія Психолог, психотерапевт, кандидат психологічних наук, говорить, що тенденція до ігор такого характеру є через те, що діти втрачають емоційний зв`язок з батьками. Звісно автори цієї гри використовують й великий маніпулятивний характер.

«Автори грають на конфлікті між батьками і дитиною. Вкрай рідко вони є авторитетом для дитини у віці від 12 до 16 років. Підлітку, здається, що вдома його не розуміють, і він шукає собі якогось лідера і підтримку поза домівлі. Якщо вдома він не знаходить підтримку, то в таких групах йому кажуть, що він герой і особлива людина,» – пояснює психолог.

Тому важливо слідкувати за змінами в поведінці дитини та намагатися знаходити спільну мову. У разі якщо дитина не йде на контакт, варто звернутись до психолога.