В обідню пору 27 листопада невідомий зайшов у приміщення Млинівської райдержадміністрації, де проник у службовий кабінет та викрав ноутбук. Поліцейські затримали зловмисника. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що кабінет, із якого викрали портативний комп’ютер, був незамкнений.

До того ж, трьома днями раніше аналогічна крадіжка ноутбука сталася із іншого службового приміщення Млинівської РДА.

Працівниця архіву тоді запам’ятала підозрілого чоловіка. Поліцейські Млинівського відділення поліції цього разу за «гарячими» слідами затримали зловмисника із поцупленим портативним комп’ютером. Ним виявився раніше неодноразово судимий за майнові злочини 39-річний тернополянин.

За фактом крадіжки, поєднаної із проникненням, розпочато досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. Чоловікові повідомили про підозру та затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як з’ясували правоохоронці, тернополянин підозрюється у вчиненні ще однієї крадіжки — з Дубенської міської ради. 26 жовтня із службового кабінету одного з працівників він викрав фотоапарат, гаманець із грішми та ноутбук. Протягом місяця дубенська поліція розшукувала гастролера, який переховувався від органів слідства, адже на його рахунку вже ряд злочинів, скоєних у різних областях України.

Слідчі підготували клопотання до суду про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.