Рівненський "Верес" переконливо обіграв "Чорноморець", наздогнавши у турнірній таблиці УПЛ "Олімпік" та "Ворсклу". В той же час безпрограшна серія рівнян у чемпіонаті сягнула десяти матчів поспіль.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv

Дев’ять матчів без поразок та сім нічиїх поспіль. Одразу з двома особистими рекордними серіями рівненський «Верес» підійшов до другого у сезоні побачення із «Чорноморцем». У звітному поєдинку рівняни знову не змогли розраховувати на Євгена Пасіча (травма) та Миколу Іщенка (дискваліфікація). Через вилучення у попередній грі проти "Зорі" не зміг бути присутнім на лаві запасних і головний тренер Юрій Вірт. Командою натомість керував Олександр Зотов.

Одесити до Львова приїхали у хорошому настрої. "Моряки" не програвали у п`яти матчах поспіль. А у минулому турі на власному полі зуміли обіграти "Олімпік". Серед кадрових втрат "моряків" - найочевидніша - це Сергій Політило, який також відбував дискваліфікацію.

Перший небезпечний момент у цьому матчі створили господарі. Артур Западня прострілив зліва, Михайло Сергійчук бив зі зручної позиції, але влучив у Василя Кобіна, який невчасно опинився на траекторії польоту м`яча.

Згодом, вже Івіца Жуніч лише в останній момент зумів перервати націлену передачу Василя Кобіна на Руслана Степанюка.

"Чорноморець" свій перший гольовий момент мав після помилки Артура Западні. Наш захисник необачним пасом назад вивів віч-на-віч із Олександром Бандурою Олексія Хобленка. На щастя переможцем із цієї дуелі вийшов наш воротар.

А вже у наступній атаці "Верес" забив. Артур Западня розігнав контратаку рівнян, віддав на Степанюка, а той знайшов на підступах до воріт суперника Кобіна. Здавалося, Василь, пригальмувавши, збив гостроту атаки. Втім, вже за мить м`яч опинився у ногах Романа Карасюка і гарматний постріл метрів з 30-ти Олександр Гутар парирувати шансів не мав - 1:0!

"Чорноморець" відповів миттєво. Євген Мартиненко безперешкодно пробив головою після навісу від кутового прапорця і лише вдала гра Ростислава Волошиновича на лінії воріт завадила оборонцю "моряків" зрівняти рахунок.

Ще хвилина і Олександр Бандура дивом потягнув удар Дениса Васіна зі штрафного. А на добиванні партнерів підстрахував вже Сергій Борзенко.

Кінець першого тайму був за "Вересом". Степанюк лише трохи не дістав до передачі Василя Кобіна. Хоча позиція для удару була прекрасною. А вже на останній хвилині першої половини гри наша команда забила вдруге. Сергій Сімінін прострілив справа, Руслан Степанюк пробіг повз м`яча. Здавалося, оборонці "Чорноморця" повинні розрядити ситуацію. Але Алассана випередив Ростислав Волошинович, який другим дотиком пробив несподівано для Гутара - 2:0!

Щойно розпочався другий тайм, як "Верес" забив втретє. Василь Кобін елегантним пасом вивів на удар Михайла Сергійчука, а постріл останнього прийшовся у руку Євгену Мартиненку. Пенальті! Вирок арбітра взявся виконувати Михайло Сергійчук і пробив без шансів для Олександра Гутара - 3:0!

Ще п`ять хвилин і "Верес" заробив право виконати ще один пенальті. Ростислав Волошинович пройшов лівим флангом і викотив зручну передачу на Руслана Степанюка. Проти того відверто в ногу зіграв Алассан. Цього разу одинадцятиметровий взявся бити Руслан Степанюк і пробив дуже невдало, програвши дуель Олександру Гутару.

Маючи величезну територіальну перевагу, "Верес" доволі несподівано пропустив. Вихід два о один Дениса Васіна та Олексія Хобленка проти Олександра Бандури завершився точним ударом дев`ятого номера одеситів - 3:1.

Забитий гол активізував одеситів, втім гості решту часу матчу атакували здебільшого шляхом простих верхових передач. "Верес" атакував гостріше і вигадливіше. Лише кількох сантиметрів не вистачило Василю Палагнюку, щоб проштовхнути м`яча повз Олександра Гутара.

Зрештою, матч так і завершився переконливою перемогою "червоно-чорних" - 3:1.

Про це повідомляє інформаційна служба НК "Верес" (Рівне ).